Projekto “Kompetencijų tobulinimas su Erasmus+”

  • Titulinis
  • Projekto “Kompetencijų tobulinimas su Erasmus+”

Projekto “Kompetencijų tobulinimas su Erasmus+”

besimokančiųjų ir profesijos mokytojų stažuotė Vokietijoje

 

Kovo 4 d. šeši mūsų mokyklos moksleiviai, lydimi mokytojos, išvyko dviejų savaičių praktikos į Vokietiją, Kempeno miestelį, esantį netoli Diuseldorfo. Kitą savaitę lydintys mokytojai pasikeitė ir atvyko penki profesijos mokytojai.

 

Trečio kurso moksleiviai Rytis Jankauskas, Andrius Kukta, Dominykas Lasevičius, Tomaš Pavlovski, Arnas Rutkauskas ir Mykolas Vabolys laimėjo konkursą vykti Į Vokietiją  pagal Erasmus+ programos KA1 projektą „Kompetencijų tobulinimas su Erasmus+“ (Nr.2017-1-LT01-KA102-03512). Juos priėmė Rhein-Maas-Berufskolleg mokykla, ir vizitą koordinavo šios mokyklos mokytojai Jensas Rozingas ir Engelis Hilenas, talkinami savo kolegų.

 

Vaikinus mokykloje priėmė ir pasveikino direktorė, jie buvo supažindinti su Vokietijos švietimo ir profesinio mokymo sistemomis, lankėsi specialybės kabinetuose ir praktinio mokymo centre. Tada buvo paskirstyti po autoservisus: trys jų liko dirbti pačiame Kempene, o kitiems trims teko vykti į kitus miestelius.

 

Kelionės pradžioje vaikinus kaustęs nerimas atslūgo, kai jie pamatė, kad darbui netrukdo kalbos barjeras, o jų atsivežtos žinios ir įgūdžiai yra vertinami. Dviejų savaičių pakako autoservisų vadovams įvertinti šių moksleivių pasirengimą ir, baigiantis praktikai, jiems visiems buvo pasiūlyta, baigus mokyklą, grįžti ir padirbėti tose įmonėse.

 

Koordinatoriai pasirūpino ir vaikinų laisvalaikiu: šie buvo pakviesti dalyvauti oficialioje automechanikų diplomų įteikimo šventėje, kur buvo labai šiltai sutikti ir sulaukė žiniasklaidos dėmesio, vyko žaisti boulingo, laipioti sienomis. Taip pat jų laukė ir kelionė į Diuseldorfą, kur, apžiūrėję miesto centrą, lankė ir garsiąją Classic Remise automobilų ekspoziciją.

 

Ši kelionė moksleiviams – drąsus savęs išbandymas, suteikęs dar daugiau pasitikėjimo savimi ir praturtinęs naujais įspūdžiais ir patirtimis.

 

Mokyklos automechanikų skyriaus vedėjui M. Smolnikovui, profesijos mokytojams K. Žostautui, T. Ragauskui, P.Kuncevič buvo parengta intensyvi vizito programa. Jie lankėsi mokykloje, kur detaliai susipažino su profesinio rengimo sistema ir stebėjo pamokas, taip pat autoservisuose, kuriuose dirbo mūsų moksleiviai. Į kultūrinę programą buvo įtrauktos kelionės į Diuseldorfą ir Kelną.

 

Taigi šis projektas suteikė jo dalyviams galimybę patobulinti kompetencijas, užmegzti ryšius, pasisemti naujų įspūdžių.

 

 

Vaiva Bagdonienė

Skip to content