Žaidimo “PINIGŲ SRAUTAS“ turnyre – PIRMI!

  • Titulinis
  • Žaidimo “PINIGŲ SRAUTAS“ turnyre – PIRMI!

Kaip ištrūkti iš „Žiurkių rato“?

2018 m. kovo 20 d. Vaikų finansinio raštingumo savaitei pažymėti Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre (VPVDPRC) vyko tarp Vilniaus profesinių mokyklų pasaulyje garsaus žaidimo “PINIGŲ SRAUTAS“ turnyras. Dalyvavome ir mes- EV 17/2 grupės mokiniai Ernestas Paciūnas, Deividas Navikauskas, Norvydas Vrubliauskas ir Žilvinas Martišius su ekonomikos ir verslo pagrindų profesijos mokytoja metodininke Lina Rimkuvienė.

Stalo žaidimas „PINIGŲ SRAUTAS“ lavina mokinių finansinį intelektą, ugdo kritinį mąstymą. Žaisdami jie supranta, kad praturtėti gali kiekvienas, net ir tas, kuris gauna nedidelę algą.

Šiame turnyre, kuris vyko nuo 10 iki 15 val., dalyvavo skirtingų profesijų mokiniai. Buvome išskirstyti po vieną su kitų mokyklų mokiniais ir mokytojais. VPVDPRC ekonomikos ir verslo pagrindų profesijos mokytoja metodininkė V.Ščitienė žaidimo pradžioje visus supažindino su taisyklėmis: žaidėjai turėjo sumažinti bent 50 proc. savo pasyvus (įsipareigojimus bankams ir kitiems kreditoriams) ir pasiekti, jog pasyvios pajamos būtų ne mažesnės nei išlaidos (tam reikėjo pirkti akcijas, nekilnojamąjį turtą ir kitokius aktyvus). Tik tokiu būdu žaidėjai galėjo surinkti 100 balų: patekti į „Greitkelį“ ir ten nusipirkti savo svajonę, t.y. laimėti.

Kiekvienas žaidėjas pradžioje ištraukia kortelę su tam tikra profesija. Ir ką gi- automechanikui Ernestui Paciūnui kortelė su profesija ”automechanikas” buvo lemtinga – jis pirmasis ištrūko iš “Žiurkių rato” tuo laimėdamas I vietą. Sveikiname!

Dėkojame VPVDPRC ir jo mokytojai Vaivai Ščitienei už puikų ir nuostabiai oranizuotą renginį.

Galerija
Skip to content