Prancūzijos projekto partnerių vizitas Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje

  • Titulinis
  • Prancūzijos projekto partnerių vizitas Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje

Prancūzijos projekto partnerių vizitas Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje

 

Kovo 12 – 23 dienomis Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje viešėjo projekto partneriai iš GARAC, Prancūzijos. GARAC – automobilių, nekėbulinių ir sunkiojo transporto priemonių mechanikos ir inžinerijos profesinio mokymo mokykla ir VAVM partnerystės ir draugystės ryšius puoselėja jau daugelį metų. Šiais metais GARAC vizito tikslas- tai šešių gabių jaunuolių profesinės praktikos atlikimas bei automechanikos įgūdžių tobulinimas VAVM ir vietos transporto įmonėse. Mokiniai, lydimi mokytojų Simonos Tomescu ir Elisos Zolli nuo pirmosios apsilankymo dienos pasinėrė į praktinius mokymus mokyklos VAVM dirbtuvėse bei Transporto Sektorinio praktinio Mokymo Centro praktinėse laboratorijose. Profesijos mokytojai Žygimantas Lapienis, Tadas Ragauskas, Giedrius Vaitkevičius ir Aurimas Bilevičius vedė praktinius užsiėmimus prancūzų ir VAVM mišriose grupėse. Tokiu būdu abiejų šalių jaunimas turėjo puikią progą drauge meistrauti, bendrauti ir svečiams pristatyti Lietuvos transporto sektoriaus meistriškumo perlus.

 

Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos ilgamečiai socialiniai partneriai UAB „Rimtoma“ ir UAB „Lautra Motors“ suteikė galimybę GARAC moksleiviams atlikti praktiką savo įmonėse. Prancūzai plušėjo, sėmėsi patirties iš Lietuvos meistrų ir dviejų savaičių laikotarpyje tobulino savo kvalifikaciją. Jaunimui tai ne tik puiki proga papuošti savo CV  įrašu apie atliktą profesinę praktiką kitoje Europos šalyje, tačiau ir praplėsti savo akiratį, pasimokyti iš profesijos kolegų, tapti labiau įgudusiais automechanikais. GARAC laiko prasmingu siųsti savo perspektyvius jaunus žmones stažuotis Lietuvoje, na o Vilniaus automechanikos ir verslo mokykla didžiuojasi galėdama tokią galimybę jiems sukurti.

 

Vizitas buvo labai praktinis, orientuotas į automechanikų meistriškumo didinimą, tačiau kultūrinio pažinimo aspektas buvo nemažiau svarbus. Prancūzijos delegacija kartu su VAVM mokiniais ir mokytojais aplankė mūsų šaliai svarbius kultūrinius objektus, džiaugėsi Vilniaus senamiesčio grožiu, Trakų pilies ansambliu, Valdovų rūmais ir kitais sostinės muziejais. Jaunimas mėgavosi ir tikrai jaunatviškomis, aktyviomis pramogomis- plaukė, šokinėjo, galynėjosi, daug ir smagiai juokėsi. GARAC grupės jaunieji vietos koordinatoriai jų vizito metu- pirmakursiai Martynas Jackevičius ir Lukas Sinkevičius ypač daug prisidėjo, kad prancūzai jaustųsi gerai, veiklos vyktų sklandžiai. Mūsų moksleiviai lydėjo prancūzų jaunimą į praktikos vietas, supažindino su Vilniaus maršrutais ir tiesiog dirbo ir džiaugėsi laisvalaikiu kartu.

Prancūzų jaunimas pasirodė gabūs ne tik automechanikos srityje, tačiau ir fotografijoje. Mokinys Cyprien Bee fotoaparato objektyve pamatė ir įamžino tokią Vilniaus Katedros aikštę, kad užima kvapą kiekvienam Vilniaus mylėtojui. Mūsų mokyklai ši nuotrauka graži prancūzų dovana Lietuvos atkūrimo šimtmečiui.

 

Praktikos vizito atsisveikinimo ceremonija buvo irgi išties ypatinga. Jos metu praktikos dalyvio pažymėjimai buvo įteikti ne vien GARAC jaunimui, bet it VAVM jauniesiems automechanikams atlikusiems praktiką GARAC mokykloje ir vietos transporto įmonėse šių metų vasario mėnesį Erasmus+ programos projekto rėmuose.

 

Toks produktyvus dviejų Europos šalių – Lietuvos ir Prancūzijos profesinių mokyklų bendradarbiavimas bei mobilumas mokymosi tikslais suteikia pridėtinės vertės abiejų mokyklų bendruomenėms ir yra naudingas Europos transporto sektoriuj plačiąja prasme.

 

Straipsnio autorė projektų koordinatorė Edita Rumbutė

Nuotraukų autoriai Simona Tomescu, Cyprien Bee, Edita Rumbutė

Galerija
Skip to content