Susitikimas su projekto tyrėjomis

  • Titulinis
  • Susitikimas su projekto tyrėjomis

Vilniaus Automechanikos ir Verslo Mokykla

Susitikimas su projekto tyrėjomis

Vilniaus automechanikos ir verslo mokykla (toliau – VAVM) kartu su partneriais įgyvendina projektą „Naujų praktinio mokymo būdų išbandymas profesiniame mokyme ir meistrų rengimas mokyti darbo vietoje“ (angl. Testing New Approaches to Training VET and Workplace Tutors for Work Based Learning (TTT4WBL)) (toliau – Projektas). Projekto tikslas – skatinti įmonių meistrų profesinį tobulėjimą, mokant profesinio mokymo įstaigų mokinius darbo vietoje. Projekto metu parengta Tutorių mokymo programa (toliau – Programa), pagal kurią organizuojami 300 įmonių meistrų ir profesijos mokytojų mokymai.

 

Pirmajame etape, kuris vyko 2017 m. lapkričio ir gruodžio mėnesiais, buvo apmokyti 54 įmonių meistrai ir profesijos mokytojai. Antrajame etape, 2018 m. kovo – lapkričio mėnesiais, bus apmokyti 246 įmonių meistrai ir profesijos mokytojai.

 

Mokymų dalyviai ne tik įgyja naujų žinių, bet, dalyvaudami projekto tyrėjų iš Suomijos pateikiamose apklausose, prisideda prie rekomendacijų pameistrystės mokymo modelio stiprinimui Lietuvoje, rengimo.

 

Spalio 1 dieną projekto komanda susitiko su projekto tyrėjomis Irmeli Maunonen-Eskelinen ir Arja Pakkala iš Jyvaskylan Ammattikorkeakoulu (Jyvaskyla taikomųjų mokslų universitetas). Susitikimo, vykusio viešbučio Europa City konferencijų salėje metu, projekto tyrėjos diskutavo su projekto komanda apie projekto eigą, pameistrystės įgyvendinimo situaciją Lietuvoje, mokymų dalyvių lūkesčius, bendradarbiavimą tarp mokymų dalyvių iš įmonių ir mokyklų, mokymų organizavimo aspektus, galimus pokyčius esamoje situacijoje Lietuvoje, susijusius su pameistrystės įgyvendinimu.

 

Projekto tyrėjos lankysis meistrų mokymuose, kurie vyks spalio 2 d. Elektrėnų profesinio mokymo centre.

Galerija
Skip to content