Prancūzų automechanikai atlieka praktiką VAVM

  • Titulinis
  • Prancūzų automechanikai atlieka praktiką VAVM

Prancūzų automechanikai atlieka praktiką VAVM

 

Birželio 10 – 22 dienomis Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje vieši GARAC – Ecole nationale des professions de l’automobile mokyklos praktikantai ir juos lydintys mokytojai. Mokiniai atlieka praktiką mūsų socialinių partnerių UAB „Rimtoma“ ir UAB „Lautra Motors“ įmonėse.

 

Su GARAC mokykla bendradarbiaujame eilę metų tiek Mokymosi visą gyvenimą, Erasmus+ programų rėmuose, tiek tarptautiniuose automechanikų meistriškumo konkursuose. Pagal mainų programas patys viešime GARAC‘e su pažintiniais vizitais, siunčiame stažuočių dalyvius ir praktikantus, taip pat beveik kasmet priimame GARAC atstovus. Bendradarbiavimas yra naudingas ir įdomus abiejų institucijų bendruomenėms.

 

GARAC yra nacionalinė profesinio mokymo įstaiga, kurioje dėstomos automobilių mechaniko, motociklų mechaniko ir sunkiasvorių krovininių transporto priemonių specialistams skirtos disciplinos, ruošiami specialistai krovininių transporto priemonių remontui, distribucijai. Mokymosi programose yra naudojami įvairūs metodai: praktinis, akademinis, mokymosi su fokusu į bendradarbiavimą, taip pat organizuojami kvalfikacijos tobulinimo kursai.

 

GARAC‘e yra vadovaujamasi asmeniniu mokinio mokymo planu, kuris yra orientuotas į gaires atskiram besimokančiam, tam kad pasiekti maksimalių mokymosi rezultatų per optimalų laikotarpį.

 

Vilniaus automechanikos ir verslo mokykla yra laimėjusi Erasmus+ KA1 projektą „Įgudę ir mobilūs  Europos automechanikai“, kurį vykdys  2019-2020 metais. Šio projekto rėmuose mūsų mokyklos mokiniai ir mokytojai stažuosis penkiose Europos valstybėse, tame tarpe ir GARAC‘e bei jų socialinių partnerių kompanijose – Prancūzijos autotranporto verslo įmonėse.

 

Informaciją parengė Edita Rumbutė

Nuotraukos: prancūzų delegacijos

Galerija
Skip to content