Technologiniu kompetenciju pletra Europoje Nr. 2015-1-LT01-KA102-013332

  • Titulinis
  • Technologiniu kompetenciju pletra Europoje Nr. 2015-1-LT01-KA102-013332

Erasmus+ programos mobilumo projektAS „Technologinių kompetencijų plėtra Europoje“ Nr. 2015-1-LT01-KA102-013332

 

 

Vilniaus automechanikos ir verslo mokykla dalyvavo Alytaus PRC koordinuojamame Erasmus+ programos mobilumo projekte „Technologinių kompetencijų plėtra Europoje“ Nr. 2015-1-LT01-KA102-013332.

 

Projektu buvo siekiama, kad mokiniai turėtų galimybę tobulinti savo profesinius įgūdžius dirbdami su naujausia technika ir įrengimais.

 

Stažuočių metu,  3 Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos mokiniai atliko praktiką Prancūzijos bei 5 mokiniai Latvijos profesinėse mokyklose naudodami naujausią techniką ir modernią įrangą, tuo pagilindami savo profesinę kompetenciją. Mokiniai susipažino su aukštais darbo kultūros ir darbų saugos reikalavimais, priimančios šalies istorija, kultūra, tradicijomis, ugdė lingvistinius gebėjimus bei profesinę motyvaciją.

 

Profesijos mokytojai stažuočių metu realizavo šiuos poreikius: tobulino savo profesinę kvalifikaciją; susipažino su užsienio šalių profesinio rengimo naujovėmis, moderniomis šiuolaikinėmis technologijomis, atitinkančiomis ES reikalavimus; keitėsi įgyta patirtimi su kolegomis, perėmė geriausias profesinio mokymo praktikas; perteikė mokiniams įgytas žinias, siekiant, kad būsimasis darbuotojas atitiktų šiuolaikinės darbo rinkos poreikius tiek Lietuvoje, tiek ir ES šalyse.

 

Mobilumo vizite į Association La Châtaigneraie profesinę mokyklę Prancūzijoje dalyvavo profesijos mokytojas Tadas Ragauskas, mobilumo vizite į Rygos valstybinę technikos mokyklą Latvijoje dalyvavo profesijos mokytojas Leonidas Nanevičius.

Skip to content