Erasmus+ programos projekto VAVM mokytojų stažuotė Lenkijoje.

  • Titulinis
  • Erasmus+ programos projekto VAVM mokytojų stažuotė Lenkijoje.

Erasmus+ programos projekto VAVM mokytojų stažuotė Lenkijoje.

 

Šių metų spalio 22-28 dienomis keturi mokyklos mokytojai- Leonidas Nanevičius, Vytautas Statkus, Česlava Klim ir Laima Kimštienė buvome išvykę į „Erasmus+“ profesinio mokymo 1 pagrindinio veiksmo projekto “Kompetencijų tobulinimas su Erasmus+ Nr. 2017-1-LT01-KA102-035112 stažuotę Lenkijoje, Poznanės Tadeušo Tanskio Automechanikų mokykloje. Kolegų iš Lenkijos buvome labai šiltai sutikti.

 

Pirmąją stažuotės dieną mokyklos vadovai papasakojo mums, kokia Lenkijos švietimo sistema, kokios permainos vykdomos sistemoje  šiuo metu. Vyko diskusijos, kuo panašios ir kuo skiriasi Lenkijos ir Lietuvos švietimo sistemos. Susipažinome su mokyklos mokymo baze, dalinomės mintimis, patirtimi su profesijos mokytojais, mokyklos vadovais.

 

Antrą  dieną vėl lankėmės Automehanikų mokykloje, bendravome su kolegomis mokytojais, kurie dalinosi patirtimi, kaip jie dirba su mokiniais, kokią mokomąją medžiagą naudoja pamokų metu. Mokytojai labai geranoriškai pasidalino naujausia medžiaga, kurią puikiausiai galima bus taikyti ir mums profesinio mokymo pamokų metu.

 

Likusias vizito dienas aplankėme tris automobilių salonus- autoservisus. Pirmame automobilių salone prekiaujama automobiliais „Škoda“ ir teikiamos jų  aptarnavimo paslaugos. Šiame salone vienoje patalpoje vykdomos edukacinės pamokos mokiniams. Čia su įvairiais  stimuliatoriais galima imituoti automobilio avariją, kuomet automobilis verčiasi, kaktomuša susiduria su nejudančia kliūtimi, galima pausti lyg vairuotum automobilį, pasitikrinti ar nuvažiuosiu tam tikrą kelio ruožą nepažeidęs eismo taisyklių. Visus šiuos stimuliatorius ir mes išbandėme. Taip pat aplankėme dar du autoservisus- automobilių salonus. Viename paganėme akis į Honda, Jaguar ir Volvo, o kitame- BMW automobilius. Pasivaikščiojome po šių salonų autoservisus, bendravome su darbuotojais, kur gavome puikių patarimų, kaip geriau įrengti mokymo dirbtuves, kad mokiniai įgytų kuo daugiau kompetencijų, kurių reikia šiandieninei darbo rinkai.

 

Visą savaitę viešėdami Poznanėje turėjome puikių progų susipažinti ir su pačiu miestu, jo architektūra, istorija, bei kultūriniu miesto gyvenimu.

 

Na, o grįžus, esame numatę eilę gerosios praktikos sklaidos renginių, į kuriuos kviesime mokyklos bendruomenę. Jų metu dalinsimės išmoktais dalykais su profesijos mokytojais ir kitais mokyklos pedagogais. Geroji patirtis, naujovės atsispindės ir profesijos mokymo procese.

 

 

Straipsnio ir nuotraukų autorė Laima Kimštienė

Skip to content