Profesinio meistriškumo konkursas „Jaunasis traktorininkas 2018“

  • Titulinis
  • Profesinio meistriškumo konkursas „Jaunasis traktorininkas 2018“

Profesinio meistriškumo konkursas 

„Jaunasis traktorininkas 2018“

 

2018 m. balandžio 25 d.  į Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos žemės ūkio sklypą rinkosi technikos priežiūros verslo darbuotojo specialybės mokiniai, vertinimo komisija, sirgaliai. Čia vyko profesinio meistriškumo konkursas „Jaunasis traktorininkas 2018“. Trys konkurso dalyviai, geriausiai atlikę teorijos testą, turėjo:

 

  • užvesti traktoriaus VALTRA N101H variklį ir įvertinti jo tinkamumą darbui, vadovaujantis kontrolinių matavimo prietaisų parodymais;
  • paruošti arimo agregatą darbui;
  • arti stačiakampio formos sklypą;
  • paruošti kultivatorių darbui ir kultivuoti.

 

Sunkiausia buvo arimo užduotis. Būsimieji artojai kruopščiai ir atidžiai vartė kiekvieną vagą, dažnai sustodami, įvertindami ir koreguodami savo darbą. Tiesios vagos gulė į nepriekaištingą arimą.

 

Mantas Voroncovas pripažino, kad varžybos tai kova, kurios baigtį lemia tai, kaip įvaldytas arimo menas.

 

Komisija vertino paruošiamąją vagą sumetimui, jos tiesumą, plūgo įleidimą ir iškėlimą, piktžolių užarimą, vagų tiesumą, bendrą arimo vaizdą.

 

Kultivuoti sekėsi žymiai lengviau.

 

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad nugalėtoju tapo Giedrius Jasevičius. Antrąją vietą pelnė Valdas Kamarauskas, o trečioji vieta atiteko Mantui Voroncovui.

 

Norintieji galėjo lenktyniauti kas ekskovatoriumi KOMATSU WB93R-5EO greičiau pakels didžiulį akmenį ir nuveš į nurodytą vietą.

 

Skip to content