Stažuotė veža! – įspūdžiai iš Prancūzijos

  • Titulinis
  • Stažuotė veža! – įspūdžiai iš Prancūzijos

Stažuotė veža! – įspūdžiai iš Prancūzijos

Erasmus+ projekto „Įgudę ir mobilūs Europos automechanikai“ tikslas ir mūsų –  4 VAVM atstovų misija gruodžio 8-14 dienomis – stebėti pamokas GARAC profesinėje mokykloje Argenteuil mieste, Prancūzijoje ir pasisemti gerosios patirties. Stažuotojų komandą sudarė Profesinio mokymo vadovas Tadas Klevas, profesijos mokytojai Žygimantas Lapienis ir Edvardas Velavičius, bei aš – profesinės etikos mokytoja Inga Žydelienė.

Savaitės trukmės kelionėje mes susipažinome su GARAC mokyklos profesinio mokymo programa, mokyklos infrastruktūra, metodika, vertinimo sistema, mokyklos bendruomenės elgesio modeliu.

Pirmadienį  apsilankėme motociklų mokymo dirbtuvėse, susipažinome su mokytojais, mokymo baze, įranga ir mokiniais.  Visi mokiniai vilkėjo kokybišką spec. aprangą ir avalynę. Mokymo proceso metu mokiniai bandė naujus technologinius metodus.

Antradienį  apsilankėme senovinių (retro) automobilių restauravimo dirbtuvėse. Čia susipažinome su senovinių automobilių restauravimo technologijomis, mokymo metodika ir naujausia įranga.

Trečiadienį apsilankėme šiuolaikinėse remonto dirbtuvėse.

Ketvirtadienį susipažinome su moderniausiomis dažymo technologijomis – dažymo simuliatoriumi. Net neįgudęs pradedantis mokinys gali išmokti dažyti, naudodamas kompiuterinį simuliatorių ir taip taupydamas medžiagas.

Penktadienį- susitikimas su GARAC administracija, sertifikatų įteikimo ceremonija ir popietė, skirta kultūrinei programai. Aplankėme Luvro muziejų, Šventos širdies baziliką, Eifelio bokštą, istorinį Monmarto muziejų, Eliziejaus laukus.

Bene didžiausią įspūdį šio darbo stebėjimo vizito metu paliko darbdavių mugė, kurios metu darbdaviai atrinko mokinius į savo įmones. Atranka vyko pagal mokinių motyvacinius laiškus ir darbo pokalbius.

Patiko mokinių ir mokytojų tarpusavio santykiai, puikus maistas ir estetika mokyklos valgykloje.

Inga Žydelienė

Nuotraukos stažuotės dalyvių

Skip to content