TTT4WBL projekto konferencija

TTT4WBL projekto konferencija „Aukštos kokybės mokymosi darbo vietoje pagrindas Baltijos šalyse ir už jos ribų“

 

Sausio 24 d. Rygoje įvyko „TTT4WBL“ projekto baigiamoji konferencija „Aukštos kokybės mokymasis darbo vietoje Baltijos šalyse ir už jos ribų“. Konferencija pritraukė daugybę svečių iš Baltijos ir kitų šalių – profesinio mokymo įstaigų, darbdavių, valstybinių institucijų ir universitetų atstovus. Renginyje dalyvavo Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos vadovė Elena Pelakauskienė, Automechanikų skyriaus vedėjas Mantas Smolnikovas, projekto veiklų vadovė Lilija Pusvaškienė, projekto darbo grupės narys Gintautas Dervinis.

 

Konferencijoje projektą ir tandemo mokymo metodą pristatė projekto koordinatorė Inta Baranovska. Taip pat buvo pristatytas Baltijos šalių bendradarbiavimas mokymosi darbo vietoje srityje ir Baltijos šalių pameistrystės aljansas (BAfA). „TTT4WBL“ projekto eksperimentinių tyrimų rezultatus pristatė tyrėjos iš Jyväskylä taikomųjų mokslų universiteto (JAMK, Suomija).

 

Projektą „TTT4WBL“ į platesnį kontekstą įtraukė Europos profesinio mokymo plėtros centro (CEDEFOP) atstovė, kuri papasakojo apie Europos politikos iniciatyvas, remiančias profesinio mokymo mokytojus ir instruktorius. Konferencijoje buvo pristatytos Suomijos ir Belgijos patirtys, kaip skatinti  mokytojų rengimą, pasitelkiant skaitmeninio atvirojo, į paketą orientuoto mokymosi pranašumus ir kvalifikacijos tobulinimo mokytojams paramos priemones, skirtas plėtoti iSTEM (integruotą, novatorišką, interaktyvų… mokslo, technologijos, inžinerijos, matematikos) mokymo medžiagą.

 

Po pristatymų buvo surengti trumpi interviu su politikos formuotojais, darbdavių atstovais ir profesinio mokymo institucijų atstovais iš Lietuvos, Estijos ir Latvijos apie tolesnius mokymo darbo vietoje plėtojimo būdus.

 

Konferencija buvo naudinga, pamatėme platesnį mokymo darbo vietoje kontekstą, išgirdome gerąją kitų šalių patirtį, tikime, kad projekto rezultatai turės tęstinumą ir bus plačiai naudojami visose projekto partnerių šalyse, o projekto metu sukurti produktai bus naudojami ne tik Europoje, bet ir už jos ribų.

 

Daugiau apie konferenciją: https://ttt4wbl-project.eu/2020/01/28/ttt4wbl-conference-towards-high-quality-work-based-learning-in-the-baltics-and-beyond-in-riga/

 

Daugiau apie projektą: https://ttt4wbl-project.eu/

Galerija
Skip to content