Europos profesinių įgūdžių savaitė 2020 Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje

  • Titulinis
  • Europos profesinių įgūdžių savaitė 2020 Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje

Europos profesinių įgūdžių savaitė 2020 Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje

Kas yra Europos profesinių įgūdžių savaitė?

Europos Komisija stiprindama informavimą apie kokybiško profesinio mokymo potencialą ir naudą, taip pat besimokančiųjų mobilumą, 2016 m. sukūrė iniciatyvą – Europos profesinių įgūdžių savaitę. Europos profesinių  įgūdžių savaitė yra kasmetinis renginys, kurio metu vietos, regioninės ar nacionalinės organizacijos demonstruoja geriausią, ką turi profesinio mokymo sektorius – įdomius, profesinį mokinių meistriškumą atskleidžiančius renginius, konkursus, projektus.

2020-ųjų Profesinių įgūdžių savaitės renginiai Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje „Automobilis pagal mano širdį“

Vilniaus ir automechanikos ir verslo mokykloje (VAVM) Europos profesinių įgūdžių savaitės „Automobilis pagal mano širdį“ metu pristatyta naujovė – automobilių paruošimo lenktynėms, kėbulo darbų, tiuningavimo neformalaus ugdymo užsiėmimai VAVM mokiniams. Renginiui pasirinkta neįprasta platforma – Auto Bazar 2020 paroda JapMeet. Renginyje pristatyti VAVM profesijos mokytojo Vidmanto Pociūno ir jo mokinių lenktynėms paruošti automobiliai, kurie renginio metu sėkmingai dalyvavo lenktynių rungtyse. Šių metų Profesinių įgūdžių savaitė buvo puiki proga populiarinti profesinį mokymą ir automechanikos sritį tarp jaunų žmonių, nes švietimo naujovė numato galimybę kur kas jaunesniems žmonėms, tai yra jau 9-ų ir 10-ų klasių mokiniams pradėti mokytis profesijos, gauti vidurinį išsilavinimą ir kartu įgyti profesinę kvalifikaciją. Jauniems ir vyresniems, mylintiems automobilius ir automobilių sportą, kažin ar įmanoma atsispirti galimybei įvaldyti automobilio mechaniko, elektromechaniko ir kėbulo remontininko specialybę anksčiau ir per trumpesnį laiką. Juk visi žino, kad išmokęs dirbti tai, ką labai mėgsti, visą gyvenimą mėgausies! Taigi, ko laukti?

 

 

Informaciją parengė VAVM projektų koordinatorė Edita Rumbutė

Filmavo Žygimantas Abromavičius

Skip to content