TARPTAUTINIS PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KONKURSAS „JAUNASIS AUTOMECHANIKAS — 2009“

  • Titulinis
  • TARPTAUTINIS PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KONKURSAS „JAUNASIS AUTOMECHANIKAS — 2009“

Gegužės 28–29 d. mokykloje vyko tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas „Jaunasis automechanikas — 2009“. Konkursą rengia septynios profesinio mokymo įstaigos iš Europos šalių. Kiekvienais metais konkursas vyksta vis kitoje šalyje. Šiais metais konkurse dalyvavo profesinių mokyklų mokiniai iš Austrijos, Čekijos, Lenkijos, Makedonijos, Slovakijos, Vengrijos ir Lietuvos. Pernai konkursas vyko Austrijoje. Vilniaus siuvėjų ir automechanikų mokyklos mokinys Viktoras Kovalenko jame laimėjo pirmąją vietą.

Gegužės 28 d. uždegantys būgnų garsai, ritmingi šokiai ir skambios dainos paskelbė konkurso pradžią. Konkurso oficialioji kalba yra vokiečių ir tik teorinės dalies testas atliekamas dalyvio gimtąja kalba. 29 d. išklausę Švietimo ir mokslo ministerijos valstybės sekretoriaus Dainiaus Numgaudžio ir Profesinio ir tęstinio mokymo departamento direktoriaus Romualdo Pusvaškio sveikinimų ir palinkėjimų skubėjo susirasti praktinių užduočių darbo vietas. Praktinėje dalyje skirtingose darbo vietose yra atliekamos įvairios praktinės užduotys, susijusios su automobilio elektros įranga ir jos diagnostika, transmisijos, pakabos, komforto sistemų techninės priežiūros ir remonto darbais. Dalyvavimas konkurse skatina skirtingų šalių profesinio mokymo institucijų bendradarbiavimą, suteikia puikią galimybę automobilių remontininkų ir automobilių elektros įrengimų specialybių mokiniams įvertinti savo teorines žinias ir praktinius įgūdžius, palyginti juos su kitų Europos šalių mokinių pasiektais rezultatais.

Pagal konkurso taisykles, prizinių vietų negali užimti šalies, kurioje vyksta konkursas, mokiniai, todėl mūsų mokyklos III kurso automobilių elektros įrengimų specialybės mokiniai Mindaugas Davidavičius ir Justas Milišauskas buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis ir aplodismentais, nors jų rezultatai buvo geriausi (žr. rezultatų lentelę). Mokyklos bendruomenė džiaugiasi ir didžiuojasi jų pasiekimais! Iš gausaus svečių būrio geriausiai sekėsi Austrijos komandai: pirmąją vietą laimėjo Patrick Enner, o antrąją — Thomas Haunschmid. Trečiąją vietą laimėjo jaunasis automechanikas iš Vengrijos Lakatos Csaba.

Rėmėjų UAB “DAGRIS’, UAB “PROMETEKUS”, UAB ”EUROGAMA” įsteigti puikūs prizai, atminimo dovanėlės ir sertifikatai buvo įteikti Alantos technologijos ir verslo mokykloje, kurioje vyko konkurso uždarymas. Alantos Jaunimo šokių kolektyvas pademonstravo lietuvių tautinių šokių išskirtinumą, mūsų mokyklos mokinys Eduardas Ločeris atsisveikinimui gitara pagrojo savos kūrybos kūrinį. Po uždarymo šventės netoli esančiuose dvaro rūmuose vyko neformalus bendravimas, suteikęs daug džiaugsmo mokyklos bendruomenei ir užsienio svečiams.

Konkurso metu turėjome galimybę ne tik įvertinti teorinį ir praktinį mokinių paruošimą, patikrinti valdymo ir vykdymo įgūdžius, bet ir įgijome daugiau draugų Lietuvoje ir užsienio valstybėse.

.

Akimirkos iš tarptautinio konkurso:

 DSCF8624 DSCF8629 DSCF8582_1 DSCF8613 DSCF8529 DSCF8500 DSCF8477 DSCF8485 DSCF8372 DSCF8375 DSCF8312 DSCF8317 DSCF8301 DSCF8307 DSCF8309 DSCF8247 DSCF8298 DSCF8161 DSCF8185 DSCF1976 DSCF2029 1_2

Skip to content