Projekto TTT4WBL apvalus stalas – diskusija su darbdavių atstovais

  • Titulinis
  • Projekto TTT4WBL apvalus stalas – diskusija su darbdavių atstovais

 

Projekto TTT4WBL apvalus stalas – diskusija su darbdavių atstovais

 

Vilniaus automechanikos ir verslo mokykla (toliau – VAVM) kartu su partneriais įgyvendina projektą „Naujų praktinio mokymo būdų išbandymas profesiniame mokyme ir meistrų rengimas mokyti darbo vietoje“ (angl. Testing New Approaches to Training VET and Workplace Tutors for Work Based Learning (TTT4WBL)) (toliau – Projektas). Projekto tikslas – skatinti įmonių meistrų profesinį tobulėjimą, mokant profesinio mokymo įstaigų mokinius darbo vietoje. Projekto metu parengta Tutorių mokymo programa (toliau – Programa), pagal kurią suorganizuoti 312 įmonių meistrų ir profesijos mokytojų mokymai.

 

Mokymų dalyviai ne tik įgijo naujų žinių, bet, dalyvaudami projekto tyrėjų iš Suomijos pateikiamose apklausose, prisidėjo prie rekomendacijų pameistrystės mokymo modelio stiprinimui Lietuvoje, rengimo.

 

Balandžio 25 dieną įvyko projekto  TTT4WBL  apvalus stalas – diskusija su darbdavių, kurie nėra susipažinę su pameistryste, atstovais. Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos direktorė Elena Pelakauskienė pristatė projekto veiklas, įvykusius mokymus. TTT4WBL projekto lektoriai Rimvydas Vaštakas ir Mantas Smolnikovas moderavo diskusiją tema verslo ir mokymo įstaigų bendradarbiavimo plėtros galimybės – pameistrystė kaip viena iš bendradarbiavimo formų. Diskusijos dalyviai išklausė bendros medžiagos apie pameistrystės mokymo formą, teisinį jos reglamentavimą. Moderatoriai atsakė į diskusijos dalyvių klausimus. Diskusijos dalyviai įvertino diskusijos naudą ir padėkojo už jos organizavimą.

 

 

Diskusija vyko Vilniaus automechanikos ir verslo mokykos sektoriniame praktinio mokymo centre.

Galerija
Skip to content