Pameistrystė Lietuvoje. Įgyvendinimo galimybės

  • Titulinis
  • Pameistrystė Lietuvoje. Įgyvendinimo galimybės

PAMEISTRYSTĖ LIETUVOJE. ĮGYVENDINIMO GALIMYBĖS

 

2020 m. sausio 29 d. Vilniaus automobilių mechanikos ir verslo mokyklos projekto komanda surengė diskusiją verslo įmonių, kurios nedalyvauja pameistrystės mokymo formoje, atstovams. Diskusija buvo pradėta pristatant TTT4WBL projekto veiklas ir rezultatus. Tęsdama temą, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovė Jolanta Zabietienė skaitė pranešimą apie įstatymus, reglamentuojančius pameistrystę Lietuvoje, ir atsakė į daugybę diskusijos dalyvių pateiktų klausimų.

 

Diskusijoje informacija dalinosi Europos Sąjungos paramos koordinavimo departamento prie Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovė Giedrė Gervienė. Pranešėja pristatė finansavimo galimybes profesinio mokymo teikėjams ir verslo įmonėms, kurios kreipiasi dėl lėšų, skiriamų pameistrystės veikloms Lietuvoje finansuoti.

 

Po to vykusią dalyvių diskusiją moderavo  TTT4WBL projekto lektoriai Aušra Misonė ir Mantas Smolnikovas, kurie pasidalino gerąja pameistrystės diegimo patirtimi Lietuvoje ir išplėtė temą, įtraukdami dalyvius į aktyvias veiklas, naudodami priemones ir metodus, taikytus TTT4WBL projekto projekto tandemo mokymuose.

 

Po renginio, dalyviai išsakė savo nuomone, kad diskusija buvo informatyvi ir labai naudinga. Jie gavo naujos, praktinės informacijos apie pameistrystę. Kai kurie dalyviai nusprendė išbandyti bendradarbiavimą su profesinio mokymo teikėjais, kartu įgyvendinant mokymą pameistrystės forma.

Galerija
Skip to content